Klimaat Toscane
Italië is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld en binnen Italië is Toscane ongetwijfeld een van de populairste streken. Dat hoeft zeker niet te verbazen: met steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena is Toscane een waar vat van cultuur dat je nooit teleur zal stellen als reiziger. Toscane is binnen Italië centraal gelegen en is tevens ook beroemd door de vele wijnen die uit het gebied komen. Denk maar aan de Chianti of de Brunella. Het is dan ook vrij vanzelfsprekend: het klimaat in Toscane is van een hoog niveau.

Het Klimaat van Toscane

• Toscane is zonder enige twijfel op zijn best in de lente. In de zomermaanden kan de temperatuur door het Mediterraanse klimaat immers soms net wat te hoog oplopen om ten volle te kunnen genieten van de vele wandel- en fietspaadjes. In de lente is het echter perfect met temperaturen rond de 25 graden en bitter weinig neerslag.
• De wintermaanden in Toscane hebben de neiging vrij onvoorspelbaar te zijn. Van de ene op de andere dag kunnen de Toscaanse winters transformeren van een zachte winter tot een ronduit strenge. Dit heeft veel te maken met de invloed die de warme stroming van Thyreense zee heeft op het Toscaanse klimaat. Als deze wegvalt is het verschil in temperatuur duidelijk merkbaar.
• De zomermaanden in Toscane worden gekenmerkt door het typisch Italiaanse klimaat. Dat wilt zoveel zeggen als verschroeiend heet met temperaturen die gemakkelijk boven de 30 graden komen.
• Het heuvelachtige landschap is een van de redenen waarom Toscane bij wielerliefhebbers een ontzettend populaire bestemming is. Geen wonder dan ook dat heel wat Italiaanse profwielrenners net uit deze regio komen. Trap hier echter niet in de val om een vakantie te boeken tijdens de hete zomermaanden. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 30 graden kan je beter wat vroeger of wat later gaan!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *