Klimaat Toronto
Toronto is een van de grootste en bekendste steden van Canada en een must see voor eenieder die er ooit al eens van gedroomd heeft Canada mee te ontdekken. Wie Canada hoort denkt natuurlijk meteen aan natuur en indrukwekkende sneeuwlandschappen maar dat is eigenlijk een fout beeld: Canada is zo’n uitgestrekt land dat er heel wat verschillende klimaattypes heersen. Zo is Toronto zeker en vast niet te vergelijken qua klimaat met het archetypische beeld dat wij als buitenstaanders van Canada hebben.

Het Klimaat van Toronto

• Het klimaat in deze grootstad is een vochtig-continentaal klimaat. Dat betekent dat het klimaat op zich tijdens de zomer vrij zacht is maar dat er enorme verschillen per seizoen kunnen zijn. Bereid je dus maar voor op een harde winter mocht je ervoor opteren tijdens deze periode Toronto te bezoeken.
• Toronto is gelegen aan het grote Ontariomeer. De nabijheid van deze grote waterplas heeft een enorme invloed op het klimaat van deze stad. Zo zijn de zomers in Toronto heet maar wel ontzettend nat. Heet moet je hier wel met de nodige korreltjes zout nemen: de gemiddelde temperaturen zijn in de zomer zo’n 22 graden. Gecombineerd met de hoge vochtigheid zorgt dat er echter wel voor dat de zomers veel heter aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn.
• De terugslag van die warme zomer kent Toronto in de winter. De koude winters van Toronto zijn alom bekend en terecht. Met temperaturen tot -10 graden en heel wat sneeuwval is dit geen aangename periode om de stad te bezoeken. Daarnaast kan je regelmatig ook sneeuwstormen in de stad meemaken.
• Wat is dan de beste periode om Toronto te bezoeken? De seizoenen ertussen natuurlijk! Het voor- en het najaar zijn qua weer en temperaturen ideaal. Vergeet wel je regenjas niet: we zeiden het al en het is echt geen fabeltje. In Toronto regent het veel.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *