Klimaat Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en een stad die echt tot de verbeelding spreekt, al was het alleen al maar om het feit dat Tokyo met 35 miljoen inwoners zich de grootste metropool ter wereld mag noemen. De stad vind je terug in het zuidoosten van Honshu, het grootste eiland van Japan. Dat betekent dan ook vanzelfsprekend dat Tokyo gelegen is aan de Grote Oceaan. Een feit dat zeker en vast een grote invloed heeft op het klimaat in deze grootstad.

Het Klimaat van Tokyo

• Het klimaat in Tokyo kan je in de regel vergelijken met het klimaat in een land als Frankrijk. Verwacht warme zomers met een hoge luchtvochtigheid. De ligging in de nabijheid van de zee zorgt ervoor dat deze reus een gematigd zeeklimaat heeft. Dit betekent dan ook dat die regenjas geen overbodige luxe is: zelfs in de zomer regent het er best veel.
• Tokyo en de omgeving valt het beste te bezoeken in de zomer. Je kan hier temperaturen van rond de 30 graden vinden en bovendien zorgt de warme stedelijke atmosfeer sowieso voor nog een graadje erbij op de thermometer.
• De stad en zijn omgeving vallen absoluut te vermijden in het najaar en in het voorjaar. Het weer wordt door de invloed van de Grote Oceaan buiten de zomer ronduit instabiel. Wat bedoelen we met instabiel? Dat er continue een echte kans is dat er tyfoons zich voordoen. En weinig zaken kunnen een leuke reis zo in de war sturen als een heuse tyfoon.
• De winters in Tokyo zijn zacht te noemen met temperaturen die zelden tot nooit onder het vriespunt terecht komen. De koudste maanden zijn zonder twijfel de eerste drie van het jaar. Dan mag je zelfs verwachten een beetje sneeuw in de Japanse hoofdstad te zien. Toch is het ook in deze periode opletten voor de instabiliteit van het klimaat.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *