Het klimaat van Thailand
Indien u een besluit heeft genomen om een reis naar Thailand te boeken is dat een goede keuze. Het is er altijd warm. Het zuiden van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat terwijl het noorden een tropisch savanneklimaat heeft.

Tijdstip
Het is wel belangrijk, wanneer u ernaartoe wilt gaan voor een vakantie, uit te zoeken wat de beste periode voor u is. Het moessonklimaat wordt gekenmerkt door een lange droge periode en een periode dat er zeer veel regen valt (de moesson). Bij een savannaklimaat zijn de tegenstellingen niet zo extreem als bij een tropisch moessonklimaat. Een savannaklimaat kenmerkt zich door droge winters en natte zomers. Er zijn ook nog gebieden die net onder het tropisch regenwoud vallen. Hier wordt niet gesproken van een droge periode.

Vakantie in Thailand
Wanneer je ernaartoe wilt gaan moet je er wel op bedacht zijn dat het altijd warm is. Afhankelijk van de periode en de plaats waar u naar toe gaat kan het zeer vochtig en klam zijn. Tijdens de wintermaanden kunt u op een temperatuur rekenen van 28 tot 33 graden en tijdens de zomermaanden van 30 tot 36 gaden. April is de warmste maand van Thailand.

Winterzonvakantie
Wanneer u tijdens de periode gaat in de winter dan is het goed om de plaatsen zoals Phuket, Pattaya en Koh Phi Phi een bezoek te brengen. Het is een prachtig land waarvan u een geen moment spijt van zult hebben om ernaartoe te gaan. De natuur is er overweldigend net als de stranden. Ook het eten is er goed en de bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam. Het is zeker de moeite waard om dit land een bezoek te brengen. Het enige wat u moet doen is een goede planning maken van wanneer u gaat en dat wat u wilt gaan bezichtigen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *