Wat is het klimaat van Tenerife?
Tenerife is een naam als een klok. Dit eiland voor de westkust van Afrika is elke zomer opnieuw een van de favoriete bestemmingen van de Nederlandse reiziger. De reden waarom moet niet ver gezocht worden: het subtropisch klimaat heeft niet enkel gezorgd voor een aangename temperatuur maar ook voor een adembenemend landschap. Parelwitte stranden, palmbomen om onder te luieren en ontzettend leuke wandel- en fietspaadjes maken van Tenerife een schitterende vakantiebestemming.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees verder over:

Het klimaat van Tenerife

  • Tenerife geniet dankzij de ligging voor de Afrikaanse westkust van een subtropisch klimaat. Dit betekent dat je als zonneklopper hier zonder enige twijfel aan het juiste adres. Het is er zo goed als nooit te koud en ook extreme hitte komt hier bijna niet voor.
  • Het klimaat op Tenerife is ontzettend stabiel: depressies hebben net dankzij de bescherming van de eerder genoemde Afrikaanse westkust zo goed als geen kans om het rustige weer een stok in de wielen te steken.
  • Het noorden van het eiland is enkel graden kouder dan de rest van Tenerife maar nog steeds bijzonder aangenaam. Verwacht een gemiddelde temperatuur het hele jaar door tussen de twintig en de dertig graden.
  • De beste reisperiode voor richting Tenerife te trekken valt eigenlijk tussen april en september. Ook al is de temperatuur zowat het hele jaar door gelijk hetzelfde kan niet gezegd worden van de kans op neerslag. In de vernoemde periode is de kans op regen en neerslag een stuk lager dan tijdens de andere maanden van het jaar. Wil je echt vrij zijn van regen? Kies dan voor het zuiden van het idyllische eiland.
  • Het komt zelden voor dankzij het zeewater die de temperatuur tempert maar zo af en toe kan ook Tenerife slachtoffer worden van een ware hittegolf aangevoerd door de warme winden uit de Sahara. Het gevolg in deze periodes zijn dan temperaturen die gemakkelijk de 40 graden halen. Te vermijden dus!

Tenerife op de kaart.

Een eerste indruk van het eiland.

Review Tenerife.

Wat is jouw ervaring met dit eiland? Vond je het de moeite waard, heb je bepaalde aanraders of juist echte afraders? We zijn benieuwd.

1 reactie

Moderator · 26 november 2018 op 23:14

In welke periode zou jij naar Tenerife willen gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *