Klimaat Tel Aviv
Jeruzalem mag dan de hoofdstad zijn van Israël: de belangrijkste stad van het land is het zeker en vast niet. Tel Aviv is het echte machtscentrum van Israël en is ook op toeristisch vlak een steeds populairder wordende reisbestemming. Het aangename Middellandse Zee klimaat zal hier zeker en vast wel voor iets tussen zitten. In tegenstelling tot Jeruzalem wordt in Tel Aviv immers nooit te heet.

Het Klimaat van Tel Aviv

• Tel Aviv wordt gekenmerkt door een regelrecht Middellandse Zeeklimaat. Wat betekent dat? Dat je hete zomers mag verwachten met milde tussenseizoenen en dat de winter zich voornamelijk uit in heftige regenbuien en niet zozeer in al te koude temperaturen. De nabije gelegen Middellandse Zee heeft dan ook een temperende invloed op het ontzettend hete gewoonlijke klimaat.
• Tel Aviv is een echte strandstad. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de maanden Augustus en Juli in de regel de drukste van het jaar zijn. Met temperaturen die consequent de dertig graden overschrijden, met uitschieters tot boven veertig graden, is Tel Aviv dan ook de droom van de zonnekloppers.
• De winters in Tel Aviv vallen niet te vergelijken met wat wij in Nederland onder een winter verstaan. De koudste maanden vallen in januari en februari waarin de gemiddelde minimumtemperatuur maar liefst 10 graden is. Die sneeuwlaarzen mag je dus zonder twijfel thuis laten staan: je zult geen sneeuw zien in Tel Aviv.
• Ondanks dat de stad op zijn drukst is tijdens de traditionele zomermaanden vallen deze maanden best te vermijden als je op zoek bent naar de beste reistijd voor richting Tel Aviv te trekken. In het voor- en najaar ligt de temperatuur immers een stuk aangenamer dan tijdens de soms verschroeiend hete zomers. Bovendien kan je dan ook genieten van het feit dat het er heel wat minder druk is!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *