Klimaat Tanzania
Tanzania is dankzij zijn ligging in de buurt van de evenaar heel het jaar door gezegend met een prachtig klimaat. Diezelfde ligging heeft er ook voor gezorgd dat dit Afrikaanse land een echt idyllisch uitzicht heeft gekregen. Weinig andere landen kunnen pochen met zo’n indrukwekkend natuurlandschap als Tanzania. En dan vergeten we nog bijna trekpleisters als de befaamde berg de Kilimanjaro te benoemen. Je hoort het al: dit divers land is een echte must om te bezoeken. Maar wanneer doe je dat nu het beste?

Het Klimaat van Tanzania

• Het grootste deel van Tanzania baadt in een tropisch klimaat met dank aan de nabijheid van de evenaar. Dit betekent dat je het hele jaar door temperaturen mag verwachten boven de 30 graden. Vergis je echter niet: ’s nachts is het in de regel ook nog behoorlijk warm maar in sommige gebieden en tijdens sommige periodes kan het verrassend koud worden in het land.
• De zomer van Tanzania valt ruwweg wanneer wij onze winter hebben. In diezelfde periode valt ook het regenseizoen. Hou er dan ook rekening mee dat de warmste periode van Tanzania vergezeld zal worden door een indrukwekkende hoeveelheid regen.
• In de safari gebieden van dit prachtige land kan je ’s nachts en in de wintermaanden verrassend koud worden. Vergeet dan ook zeker niet je winterkleren mee in te pakken als dat je ding is. Ook enkele van de meer hooggelegen gebieden zijn dan niet bepaald aangenaam warm te noemen: weet dus op voorhand goed waar je naartoe trekt!
• De beste reistijd om richting Tanzania te trekken is wat ons betreft tijdens de tussenseizoenen. In de echte hoge zomer kan het wel eens benauwd warm worden en bovendien heb je dan te kampen met de zware regenvallen. In de winter kan het daarentegen dan al wel eens tegenvallen van temperatuur.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *