Klimaat Taiwan
Taiwan is een eiland gelegen voor het grote China en een bepaald onderschatte reisbestemming. Dit eiland heeft immers naast een enorm divers klimaat ook een ontzettend divers landschap te bieden en verrassend veel cultuur. Het is dan ook zeker en vast de moeite waard om eens de tijd te nemen dit eiland te ontdekken. Maar wanneer doe je dat nu het beste? Wanneer schreeuwt het klimaat je toe dat het tijd is om richting Taiwan te trekken?

Het Klimaat

• In de lager gelegen gebieden van Taiwan kan je je verwachten aan een echt subtropisch klimaat te vergelijken met een eiland als Tenerife. Warme zomers, milde winters en redelijk wat neerslag! De beste periode om dit te bezoeken is onder enige twijfel: de zomer. Verwacht hier temperaturen rond de 30 graden.
• Het uiterste zuiden van Taiwan kampt met een echt tropisch klimaat. Het logische gevolg hiervan is natuurlijk tropische temperaturen die tegen de veertig graden aanduwen en die zelfs in de winter nog het dragen van een korte broek en een t-shirt rechtvaardigen. Vergeet echter je regenjas niet: die tropische buien horen er ook bij. De beste reistijd voor dit gebied zijn de tussenseizoenen de lente en de herfst. Zo vermijd je de tropische warmte en de meeste regen.
• Taiwain is ook een eiland die behoorlijk wat bergen herbergt. Sterker zelfs: enkele van de hoogste toppen van het eiland hebben zelfs eeuwige sneeuw. De temperaturen in de bergachtige streek van Taiwan zijn dan ook navenant. Let wel: in de zomer is het nog steeds aangenaam warm. Dit is dan ook de beste periode om het wat hogerop te zoeken op dit prachtige eiland.
• Waar je ook naartoe trekt op Taiwan: vergeet niet dat het klimaat sowieso een heel stuk natter is dan het in Nederland is. Die regenjas zal echt nodig zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *