Klimaat Sydney
Sydney is niet alleen de grootste stad van Australië maar ook de oudste stad van het land! Geen wonder dan ook dat met de regelmaat van de klok ze de titel van hoofdstad aan Sydney toeschrijven. Dat is deze stad in het zuidoostelijke kustgebied van Australië echter niet. Wat het wel is is een uitstekende keuze om een citytrip of een langere vakantie in door te brengen. Maar wanneer geniet je nu echt het beste van de sfeer down under?

Het Klimaat

• Sydney is een kuststad en heeft door zijn ligging dan ook een echt mediterraans klimaat. Qua temperatuur mag je het dan ook vergelijken met de gebieden die ronde de Middellandse Zee liggen. Hier is wel een grote maar bij natuurlijk: gelegen in het zuidelijk halfrond heeft dat ook de implicatie dat Sydney zomer heeft wanneer het winter is bij ons en omgekeerd.
• In de wintermaanden is het klimaat in de grootste stad van Australië relatief zacht te noemen. In de koudste maand juli mag je nog steeds een gemiddelde temperatuur van zo’n 17 graden verwachten. Zelfs tijdens de koudste momenten komt het vriespunt nog niet in zicht: die skilatten moet je dus echt niet inpakken.
• Er is in de regio een minimale kans op orkanen. Deze vallen echter vrij goed te voorspellen en zouden je dus zeker en vast niet moeten verrassen tijdens een reis richting de Australische stad.
• De beste reistijd richting Sydney is wat ons betreft tussen november en maart. Zo geniet je van de echte zomerse temperaturen: het is er gemiddeld rond de 25 graden doorheen deze maanden. Het leuke aan het mediterraanse klimaat van de grootstad is natuurlijk ook dat het nooit echt verschroeiend heet wordt.
• Voor regen hoe je trouwens niet echt bang te zijn. Er valt op jaarbasis ontzettend weinig neerslag in de stad en als het toch eens gebeurd is het even rap weer weg als het kwam!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *