Klimaat Suriname
Suriname is om redelijk evidente redenen een van meest geliefkoosde reisbestemmingen van de gemiddelde Nederlander. Met dank aan de ligging vlakbij de evenaar is het ook zo dat je eigenlijk gewoon het hele jaar door lekker een reisje richting het land kan maken. Dat betekent echter niet dat ook het hele jaar door er even lekker is om rond te toeven. Maar wat is dan de beste periode om Suriname te bezoeken?

Het Klimaat

• Suriname heeft een echt typisch tropisch regenwoudklimaat. Dat hoeft niet echt verbazingwekkend te zijn: Suriname is nu eenmaal een tropisch regenwoudland. Dat klimaat betekent zoveel als dat er ontzettend veel zon is maar ook ontzettend veel regen valt. Je regenjas inpakken tegen een van de vele buiten moet je overigens echt niet doen: het zal geen sikkepit helpen tegen deze echte onweersbuien.
• December en januari is een van de vier seizoenen die Suriname rijk is. Deze periode staat ook wel gekend als de kleine regentijd en de naam geeft het al een beetje weg wat er dan te gebeuren staat. Best deze periode vermijden dus!
• De grote regentijd is er dan van april tot augustus. Als je graag kleddernat wordt is dit de periode bij uitstek om een retourtje Suriname te boeken. Als dat niet zozeer het geval is: blijf maar liever thuis en wacht op een beter moment.
• Van februari tot april heerst de kleine droge tijd en van augustus tot december heb je de grote droge tijd. Dit zijn dan ook de ideale momenten om Suriname met een bezoekje te vereren. Niet alleen valt er heel wat minder regen in deze periodes bovendien is de temperatuur met gemiddeldes rond de 25 graden ook gewoon aangenaam. Laat je hier echter niet misleiden: de term droge periode betekent enkel dat er minder neerslag valt, niet dat er geen valt.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *