Klimaat Sri Lanka
Sri Lanka is een prachtig eiland gelegen in de Inische Oceaan net ten zuidoosten van het grote India zelf. Sri Lanka heeft een echte schat aan natuurpracht te bieden aan zijn bezoekers en heeft bovendien een bijzonder divers landschap waar je als toerist nooit op uitgekeken bent. Het tropische klimaat op dit eiland maakt het plaatje volledig af: een vakantie op Sri Lanka is er altijd eentje om nooit meer te vergeten. Maar wanneer trek je nu het beste richting dit idyllische eiland?

Het klimaat

• Sri Lanka kent verschillende klimaten. Het heeft een regenwoudklimaat, een moessonklimaat en een savanneklimaat. Daarnaast kan je in de hoger gelegen gebieden zelfs nog een mediterraans klimaat terugvinden. Let dus goed op in welk deel van Sri Lanka je op vakantie trekt!
• Sri Lanka kent twee periodes van bijzonder zware regenval. Van half mei tot eind september valt het zuidwesten van het eiland te vermijden. De zware regenvallen zouden ervoor kunnen zorgen dat zelfs de best voorbereide vakantie gewoon in het water valt. Het noordoosten van het eiland valt van oktober tot half april in de moesson en ook hiervoor geldt: zware regenvallen.
• De temperatuur op Sri Lanka ligt doorheen het hele jaar dankzij de tropische ligging rond de dertig graden. De keuze voor wanneer u het beste richting het eiland trekt zal dus weinig te maken hebben met de temperatuur zelf: deze is altijd schitterend. Zelfs in hartje winter mag je temperaturen aan de bovenkant van 20 graden verwachten.
• Ermee rekening houdend dat je de gebieden van de moessons vermijd is de beste periode om richting Sri Lanka te trekken van december tot en met maart. Het binnenland en de populaire westkust zijn goede bestemmingen in deze periode!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *