Het klimaat in Spanje
Spanje is net als bijvoorbeeld Frankrijk een groot land. Veel Nederlanders gaan in de zomer maanden op vakantie naar Spanje. Wist je dat je ook kunt skiën in Spanje?

Het klimaat in Spanje

Omdat Spanje een groot land is, is het niet gek dat er verschillende klimaten heersen. Om te beginnen een mediterraans klimaat ,dit heerst in het zuiden en het oosten van Spanje. Een bekende regio waar dit klimaat heerst is de Costa Brava. Dit is een streek die erg populair is onder Nederlanders. De kust is hier prachtig en de zomers zijn vaak lekker warm, ook kun je hier prima overwinteren. Vergis je echter niet, er kan ook flink wat regen vallen en de zomers kunnen ook koeler zijn dan je gewend bent.

In het binnenland heerst een landklimaat, dit is heel anders dan een mediterraans klimaat. De winters zijn erg koud en de zomers zijn heel warm. Houdt er rekening mee dat als je door Spanje reist de temperaturen en weersomstandigheden erg kunnen verschillen.

In het noorden en het noordwesten van Spanje heerst een zeeklimaat. Dit klimaat heeft gematigde zomers en relatief warme winters. Als je op zoek bent naar warm weer in de zomer in heel Spanje aangenaam. In de winter kun je het beste verblijven aan de kust in het zuiden van Spanje.

Wintersport

Spanje staat natuurlijk bekend om het mooie weer maar in Spanje ligt ook sneeuw in bepaalde gebieden. In de Pyreneeën en de Sierra Nevada kun je in de winter en het vroege voorjaar skiën. Binnen een uur rijden van deze gebieden zit je opeens weer in warmer weer, dit kan zelfs wel 25 graden verschillen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *