Klimaat Sicilië
Het grootste eiland van Italië is Sicilië en het is toevallig ook een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Sicilië herbergt dan ook een rijke traditie. Gaande van de massa immigranten die richting de Verenigde Staten trokken tot de duidelijk aanwezige maffiacultuur en de bekende vulkaan de Etna. Sicilië is door zijn centrale ligging in de Middellandse Zee dan ook een beetje een echt mengelmoes van culturen: de ideale bestemming voor wie graag wat diversiteit ervaart. Maar wanneer is het nu het beste moment om richting dit Mediterraanse eiland af te zakken?

Het klimaat

• Sicilië is een eiland in het midden van de Middellandse Zee. Het hoeft dan ook zeker geen verbazing te wekken dat het klimaat op dit Italiaanse eiland overwegend mediterraans is. Dat vertaalt zich in warme, zwoele zomers en bijzonder zachte winters. Als je dus op reis wenst te gaan richting een van de bekende steden van het eiland: Palermo, Catania of misschien Messina is dit in feite zowat heel het jaar wel een echte optie.
• Sicilië is echter niet volledig vlak. Rond de bekende vulkaan de Etna vallen er hoogteverschillen te ontdekken en in deze regio is de temperatuur dan ook lichtjes anders dan op de rest van het eiland. In de winter valt hier zelfs sneeuw te ontdekken en ook in de zomer mag je het enkele graden kouder inschatten dan de naburige gebieden.
• In de winter kan het op Sicilië al eens vaker regen. Niet dat de neerslag een echt probleem is maar hou er rekening mee dat als je ervoor kiest in de winter het eiland te bezoeken dat wel al eens in het water kan vallen.
• De beste reistijd voor Sicilië is dan ook klaarblijkelijk de traditionele zomerperiode maar ook in de lente en de herfst is het er aangenaam toeven.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *