Klimaat Sevilla
Sevilla ligt in het zuidelijke deel van Spanje en is een van de grootste toeristische trekpleisters van het Iberische schiereiland. Met maar liefst dertig miljoen bezoekers per jaar valt het redelijkerwijze ook aan te nemen dat er tal van Nederlanders hun weg vinden naar de stad van de Flamenco. Geen wonder ook: Sevilla ademt cultuur uit en heel wat van de befaamde bezienswaardigheden kan je terugvinden op de werelderfgoedlijst van Unesco. Maar wanneer trek je nu het beste naar deze Spaanse metropool?

Het klimaat

• Sevilla heeft om evidente redenen een echt mediterraans klimaat. Je mag je dus verwachten aan warme zomers en zachte winters. Dat mag je overigens echt letterlijk nemen: het wordt er zelden kouder dan een aangename twaalf graden.
• De warme zomers van Sevilla kunnen jammer genoeg al eens heel erg warm worden. Temperaturen lopen dan op tot veertig of meer graden. Het is dan ook niet aangewezen de warmste periodes uit te kiezen voor die citytrip richting Sevilla: te warm is te warm.
• Van neerslag zul je in Sevilla zo goed als nooit last hebben. Het regent quasi uitsluitend in het herfst en heel af en toe eens in de winter. Hoe dan ook: laat de regenjas maar thuis in de kast hangen. Met meer dan 300 dagen zon per jaar moet het al serieus fout lopen om niet te kunnen genieten van een heerlijk zonnetje in deze Spaanse stad.
• Zoals we al zeiden: de zomers in Sevilla zijn echt te heet. Bovendien is dit ook de periode dat het gros van de toeristen de stad van de flamenco aan het ontdekken is. Voor een aangename, kalme vakantie is het een beter idee in het najaar richting Sevilla te trekken. Zo geniet je van echte aangename temperaturen en relatieve rust.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *