Klimaat Schotland
Schotland heeft de kwalijke reputatie van een extreem nat en guur land te zijn wat het weer betreft. Een imago dat er zeker en vast voor zorgt dat een heel deel potentiële reizigers uiteindelijk beslissen toch niet af te zakken naar dit land van de hooglanden, de lochs, de doedelzakken en de kilts. Die reputatie is echter niet geheel terecht uitgedeeld en het zou dan ook jammer zijn dit prachtige land links te laten liggen op basis daarvan. De beste periode om af te reizen naar Schotland? Dat vertellen we je zo!

Het klimaat

• Schotland is een land van veel regen dat klopt. Wat echter niet zozeer klopt is dat heel het land last heeft van ontzettend veel regenval. De Schotse Hooglanden zijn een extreem nat gebied maar zelfs hier valt veel van de neerslag in de vorm van sneeuw. Ook het Zuid-Schotse Bergland is een regio waar je de nodige regenval mag verwachten. Het zuiden met de grote steden Glasgow en Dumbarton is daarentegen niet veel natter te noemen dan Nederland zelf. Hetzelfde geldt ook voor de oostelijke kustgebieden.
• Het weer is Schotland is een gematigd zeeklimaat. Dit houdt in dat de winters relatief mild zijn en de zomers relatief warm. De term relatief moet je hier echter wel met een korreltje zout nemen: de temperatuur in Schotland zal gemiddeld genomen nooit meer dan een graad of 20 zijn. Niet bepaald de temperaturen om je badpak van stal te gaan en aan het strand te gaan liggen natuurlijk.
• Schotland is ook een land waar je ontzettend veel mist mag verwachten. Dit heeft verschillende meteorologische oorzaken maar hou er zeker rekening mee!
• Dit alles kan maar één logische conclusie hebben: de beste periode om je richting Schotland te begeven is het hartje zomer: het enige moment in het jaar met een aangename temperatuur en waarin je de neerslag wel grotendeels vermijden kan!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *