Klimaat Sardinië
Sardinië is een eiland dat gelegen is in de Middellandse Zee net onder Corsica en ten westen van Italië. Ondanks dat het geografisch gezien een beetje in het midden ligt tussen Spanje, Frankrijk en Italië hoort het eiland wel degelijk bij Italië en is het een populaire vakantiebestemming bij heel wat toeristen. Met leuke stadjes als Olbia, Sassari en Nuoro kan je echt de couleur locale van lang vervlogen tijden opsnuiven en een droomvakantie beleven op dit mooie eiland. Maar wat is nu de beste reistijd om richting Sardinië te trekken?

Het Klimaat

• Sardinië is een eiland in de Middellandse Zee en heeft dan ook een subtropisch, mediterraan klimaat. Dit uit zich in aangenaam warme zomers en milde winters. In de zomer worden te hoge temperaturen gedrukt door de Middellandse Zee zelve wat een altijd aangenaam klimaat verzekert. Verwacht je aan temperaturen die gemiddeld rond de 30 graden liggen tijdens de zomer.
• Tijdens de winter wordt het nooit echt koud op Sardinië. Met een gemiddelde temperatuur die eigenlijk nooit onder de 13 graden zakt kan je op dit leuke eiland zo goed als nooit het echt koud hebben. Die winterkleren mag je dan ook gewoon thuis in de kast laten liggen.
• Sardinië is geen vlak eiland: er zijn enkele bergen en een bergachtig gebied aanwezig. Dat heeft natuurlijk zijn invloed op het klimaat in deze regio’s. De bergachtige regio’s van het eiland zijn enkele graden kouder dan de rest en in de winter kan je hier zelfs sneeuwval meemaken dankzij de mistral die vanuit Frankrijk opzet.
• Er valt zo goed als nooit neerslag op het eiland. De beste reistijd is dan ook in mei, juni of september. Probeer de echte zomermaanden te vermijden, niet omwille van te warme temperaturen maar gewoon omdat het dan echt een stuk drukker en heel wat minder aangenaam is.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *