Klimaat Route 66
Route 66 is zonder enige twijfel de meest bekende autoweg ter wereld. Het is zo goed als onveranderlijk de droom van heel wat roadtrippers om op een dag zelf eens deze bekende weg af te gaan en het avontuur van een leven mee te maken. De route zelf is een reis die begint in Chicago en doorheen het centrum van de Verenigde Staten van Amerika trekt om uiteindelijk aan te komen aan het strand van Santa Monica in Los Angeles. Maar welk weer mag je nu verwachten tijdens deze legendarische trip?

Het klimaat

• Omdat de route heel wat van het Amerikaanse binnenland beslaat mag je verwachten redelijk wat diverse klimaten tegen te komen onderweg. Het startpunt ligt in Chicago wat een gematigd landklimaat heeft maar wel te kampen kan hebben met strenge winters en redelijk wat neerslag.
• Doorheen de route trek je ook doorheen redelijk wat bergachtig gebied. Dit is zeker en vast iets om rekening mee te houden als je weet dat het in deze gebieden in de winter best frisjes is en zelfs in de zomertijden niet altijd even aangenaam kan zijn.
• Even goed trek je door enkele dorre gebieden die je nog het beste kan vergelijken met uitgestrekte steppes. Waar de winters in deze gebieden bijzonder zacht zijn is het hier in de zomer opletten geblazen: temperaturen boven de veertig graden zijn de regel.
• Uiteindelijk kom je aan in het heerlijke zonovergoten Santa Monica waar het hele jaar door leuk toeven is. Hier hoef je je noch in de zomer noch in de winter zorgen te maken.
• De beste reistijd voor route 66 is zonder enige twijfel de lente. Zo vermijd je niet alleen de dekselse winters en de te warme zomer in sommige gebieden maar zal je ook het minste last van neerslag hebben.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *