Klimaat Rotterdam
Rotterdam is een van de grootste steden van Nederland en tevens ook een van de grootste havens ter wereld. Er is dus heel wat bedrijvigheid te vinden in deze leuke stad! Wat Rotterdam net zo leuk maakt is dat het een bijzonder typisch karakter heeft. De Tweede wereldoorlog heeft de stad zo goed als platgebombardeerd wat tot gevolg had dat de hele stad een fel gesmaakt modern uiterlijk heeft. Dat is dan ook de belangrijkste troef in het aantrekken van toeristen richting de havenstad. Maar wanneer trek je nu het beste richting deze poort naar Europa?

Het klimaat

• Rotterdam is een echte Nederlandse stad en heeft dan ook net als de rest van Nederland een gematigd zeeklimaat. Kenmerkend hiervoor is dat zowel in de zomer als in de winter de temperaturen afgevlakt worden door de nabijheid van de zee en redelijk wat neerslag doorheen het hele jaar.
• In de wintermaanden mag je in Rotterdam en omgeving temperaturen verwachten van rond de 6 à 7 graden. Echt winters valt het dus niet te noemen maar het weer kan wel bijzonder onvoorspelbaar zijn. Dat betekent zoveel als dat van dag tot dag er wel redelijk wat verschil kan zitten op deze temperaturen. De ene dag vriezen, de volgende lekker warm kan allemaal.
• In de zomermaanden mag je gemiddeldes verwachten van rond de 22 graden. Aangenaam warm zonder echt gelijk weer voor topless rond te lopen te zijn dus. Er zijn dan tijdens de zomer wel weer periodes waarin het kwik enkele dagen boven de 30 graden uitkomt en als je die treft: mooi meegenomen.
• De beste reistijd voor een stad als Rotterdam is zonder twijfel de zomer zelf. Eigenlijk de enige maanden dat de temperatuur echt aangenaam warm te noemen is en bovendien valt het minste neerslag doorheen deze maanden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *