Klimaat Rome
Rome is zonder enige twijfel een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. En dat is volkomen terecht: er is waarschijnlijk geen enkele stad ter wereld die zoveel cultuur en sfeer uitstraalt als de Italiaanse hoofdstad. Een stad die vandaag de dag nog altijd uitademt dat het op een bepaald moment de hoofdstad van een echt wereldrijk was. De stad is niet meer of minder dan een echte must see voor iedereen. Maar wanneer is de beste periode om die magische stad met de zeven heuvels nu te ontdekken?

Het klimaat

• Het klimaat in Italië valt divers te noemen. In het hoge Noorden heb je de Alpen en in het zuiden zit je met een echt mediterraans klimaat. Zoals het een hoofdstad betaamt kan je Rome in het midden van deze twee klimaten terugvinden. Dat betekent dat Rome een aangenaam mediterraans klimaat heeft dat nooit koud wordt en ook nooit te warm.
• In de zomer mag je gemiddelde temperaturen rond de 30 graden verwachten. Daarbij moeten we wel zeggen dat door de smog en de stad zelf het een stuk warmer aan kan voelen en dat niet altijd even aangenaam is als toerist.
• In de winter zal de temperatuur in de Italiaanse hoofdstad eigenlijk nooit onder de 12 graden zakken. Ook dan is het er dus ook aangenaam toeven.
• Wat de neerslag betreft: dat valt te vergelijken met de hoeveelheid neerslag die er in Nederland valt met dat verschil dat het een stuk aangenamere neerslag is: echte warme regen en zelden grote stortbuien.
• De beste periode om deze magische stad te ontdekken is in de lente of de herst. Het is er dan al aangenaam warm met temperaturen rond de twintig graden en bovendien vermijd je op deze manier de enorme toeristenstroom die er iedere zomer weer op gang komt.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *