Klimaat Rio de Janeiro
Rio de Janeiro is een van de grootste steden van Brazilië en zeker en vast de meest tot de verbeelding sprekende stad. Dit is niet alleen de bakermat van het wereldberoemde carnaval maar ook waar je het befaamde reusachtige standbeeld van Christus zal vinden en de stad met de meest fabelachtige stranden. Denk maar aan het wereldberoemde Copacabana. Maar wanneer trek je nu het beste richting deze stad van het leven en carnaval?

Het klimaat in Rio de Janeiro:

• Rio de Janeiro heeft een tropisch klimaat waardoor je eigenlijk het hele jaar door kan blijven genieten van de vele drankjes en de animatie op het strand. De temperaturen in de zomer en de winter liggen nauwelijks uiteen waardoor die indeling op seizoenen voor een stad als Rio de Janeiro ook niet echt veel zin heeft.
• Tijdens de traditionele zomermaanden, wat bij ons de wintermaanden zijn, ligt de gemiddelde temperatuur in Rio de Janeiro rond de 30 graden celcius. Let wel dit is gemiddeld! Uitschieters tot een stuk daarboven kunnen dus ook zonder enig probleem voorkomen. Het nadeel aan de zomer in Rio de Janeiro: er valt ontzettend veel regen in deze periode waardoor die strandavonturen als eens snel het water in kunnen vallen.
• Tijdens de winter is het in feite aangenamer toeven in Rio de Janeiro. De temperaturen zijn nog steeds gemiddeld een hete 25 graden waardoor het echt korte broeken weer blijft maar de regelmatige buiten blijven veel meer uit. De regenval tijdens de winter valt echt niet te vergelijken met wat er tijdens de zomer uit de lucht komt vallen!
• De beste reistijd om je zwembroek in te pakken en richting de befaamde stranden te trekken is dan ook wanneer het bij ons zomer maar daar winter is.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *