Klimaat Rimini
Aan de Adriatische zee kan je in Italië de populaire badplaats Rimini terugvinden. De geschiedenis van deze kuststad gaat terug tot een stichting door de Romeinen maar toch is de stad vandaag de dag in de eerste plaats bekend als een leuke badplaats en een echte uitgangsplek voor jongeren die al eens graag een stapje in de wereld zetten onder de Italiaanse zon. Verwacht je hier dan ook aan stevige discotheken en heel wat bars. Niet voor niets noemen ze Rimini ook wel het Salou van Italië. Laat je daar echter niet door afschrikken: de stad is echt een bezoek waard. Wanneer je dat bezoek het beste plant?

Het klimaat in Rimini:

• Rimini ligt aan de Adriatische zee en vanzelfsprekend heeft dat heel wat invloed op het klimaat in de stad. Er heerst een echt mediterraans klimaat met op jaarbasis heel wat zonne-uren en milde winters.
• Rimini geniet net als de rest van Italië van een heerlijke zomer. Zo kan je in de zomermaanden genieten van temperaturen rond de dertig graden zonder dat het, dankzij de invloed van de Adriatische zee, ooit echt verschroeiend heet wordt. Heerlijk vakantieweertje dus.
• In de wintermaanden wordt het in Rimini gemiddeld zo’n 8 graden. Je hoeft dus geen schrik te hebben van overdreven sneeuwval of vrieskoude: dat kennen ze in het badplaatsje niet. Meer dan een wat kouder weer moet je echt niet verwachten.
• Op jaarbasis valt er in Rimini minder neerslag dan in de rest van Italië. Toch valt het totaal aantal neerslag nog min of meer te vergelijken met Nederland dus als je buiten de zomermaanden richting de badplaats trekt: neem die regenjas mee!
• De beste reistijd voor Rimini zijn gewoon de zomermaanden. Een deel van de charme van de stad is de heerlijke toeristische drukte en ongedwongen sfeer die er in deze periode hangt!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *