Klimaat Riga
Riga is de hoofdstad van de Baltische staat Letland en valt terug te vinden aan de Oostzee. Ook al staat Riga misschien niet te boek als een traditionele vakantiebestemming toch mag de stad jaarlijks een redelijk grote schare aan toeristen verwachten. Van de knappe binnenstad tot de rijkelijk aanwezige cultuur en indrukwekkende historiek: Riga valt niet te onderschatten als vakantiebestemming. Maar wanneer trek je nu het beste richting de Letse hoofdstad?

Het klimaat van Riga

• Riga heeft een gematigd zeeklimaat. Dat betekent dat je er koele winters en milde zomers mag verwachten en dat er eigenlijk neerslag valt doorheen zowat het hele jaar. Het is in Riga dankzij zijn ligging niet ver van de kust wel enkele graden warmer dan in het binnenland.
• Tijdens de zomermaanden stijgt het kwik tot een gemiddelde temperatuur van zowat 22 graden. Best aangenaam dus om de stad en de omliggende regio te verkennen zonder een stevige winterjas aan te moeten doen! Wat neerslag betreft regent het er tijdens de zomer zowat evenveel als je in Nederland verwachten mag: best ok dus.
• Tijdens de wintermaanden daalt de temperatuur in Riga gevoelig tot onder het vriespunt. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur tijdens de ergste wintermaanden rond de -1 graad. Je mag je dus ook vrieskoude en sneeuw verwachten. Neerslag valt er nauwelijks doorheen deze maanden.
• De beste reisperiode om de Letse hoofdstad met een bezoekje te vereren is wat ons betreft dan ook overduidelijk de zomermaanden. Eigenlijk kan je niet misgaan vanaf mei tot en met september. De overige maanden van het jaar zakt de temperatuur net wat te fel om nog gewag te kunnen maken van een aangenaam weertje. Er valt wel wat neerslag maar als rasechte Nederlanders kunnen we daar wel tegen!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *