Het klimaat van Rhodos
Rhodos is een Grieks eiland dat in de Egeïsche zee ligt. Het eiland behoort tot de eilanden Dodekanesoss. Het is een eiland dat vrij dicht tegen het vaste land van Turkije ligt. Naar Rhodos trekken jaarlijks vele duizenden toeristen om er de vakantie door te brengen. De zon is er fantastisch en de zee is mooi helderblauw. De bezoeken van de toeristen zullen hoofdzakelijk tijdens de zomermaanden plaatsvinden omdat dan het weer op het eiland zeer aantrekkelijk is. Hieronder komt u meer te weten over het klimaat in Rhodos (klimaat Rhodos tips en weetjes).

Klimaat Rhodos:

Het weer
Rhodos kent en mediterraan klimaat. Dat wil zeggen, dat het in de zomer warm en droog is, terwijl de wintermaanden mild maar vrij nat zijn. Aan de oostzijde van het eiland is het altijd een paar graden warmer dan aan de westkant. Dat komt door de zee en de invloeden van de wind. De temperatuur die het zeewater heeft behoord tot de hoogste van de Egeïsche zee. Omdat de temperatuur van het zeewater zo heerlijk is wordt er veel gesnorkeld en gezwommen. Aan zee zal de temperatuur ongeveer altijd twee graden lager liggen dan landinwaarts. Rhodos is een eiland dat u zeker een keer voor een vakantie bezocht moet hebben. Het heeft een geweldige temperatuur en de bevolking is er vriendelijk en behulpzaam.

Wereldwonderen
De Kolossus is een van de zeven wereldwonderen die hier over de ingang van de haven van Rhodos heeft gestaan. De Akropolis van Lidos is een van de mooiste archeologische vondsten op het eiland in het dorpje Lindos. Het eiland Rhodos is vele malen door de eeuwen heen veroverd door bijvoorbeeld de Perzen, Arabieren en Goten. Ook de kruisvaarders hebben het nog een tijd in handen gehad totdat de Turken het uiteindelijk in handen kregen. In 1948 is het nadat de Italianen het hadden veroverd tot Griekeland gevoegd.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *