klimaat Reykjavik
Reykjavik is de hoofdstad van Ijsland en ook de grootste stad van het eiland. Reykjavik ligt in het zuidwesten van Ijsland en trekt elk jaar toch een reeks toeristen aan al was het maar omwille van de schilderachtige opzet van de stad. In tegenstelling tot vele andere hoofdsteden is Reykjavik immers gebouwd als een soort dorp waarbij hoogbouw compleet ontbreekt en je het ene na het andere park terug kan vinden. Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de stad naast visserij en handel. Maar wat is nu het ideale moment om richting deze noordelijke stad te trekken?

Het klimaat in Reykjavik

• Reykjavik is de hoofdstad van Ijsland en wie de wereldkaart ook maar een beetje kent die weet genoeg: Ijsland ligt ontzettend noordelijk. Het logische gevolg is dan ook dat Reykjavik een koel zeeklimaat heeft. Het zeeklimaat zorgt voor een relatief milde winter maar betekent ook ineens dat de zomers vrij koel blijven.
• In de wintermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond het vriespunt en vriest het in de nacht lichtjes. Als je niet goed tegen koude kan valt het dan ook aan te raden tijdens deze periode uit Ijsland en zijn hoofdstad weg te blijven.
• In de zomermaanden blijft de temperatuur vrij laag hangen met gemiddeldes rond de 13 graden. Zonnekloppers moeten het dus zeker niet gaan zoeken in Reykjavik en die winterkleren neem je zelfs in de zomer misschien het beste mee.
• Reykjavik kent op jaarbasis ongeveer evenveel neerslag als Nederland maar dat is wel verdeeld over minder felle regenbuien. Dat betekent dan ook dat het vaker regent in Reykjavik: iets om rekening mee te houden.
• De beste reistijd om af te zakken richting deze stad is en blijft de zomermaanden: het is de enige periode dat de temperatuur relatief meevalt!

Wilt u een vakantie in IJsland boeken? Bekijk dan de bovenstaande link(s) voor meer informatie en op het internet kunt u tal van informatie terugvinden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *