Klimaat Reunion

Réunion is een van de laatste eilanden in de Indische Oceaan waar je een avontuurlijke tijd beleeft. De diversiteit aan landschappen is verbazingwekkend voor zo’n relatief kleine oppervlakte. Réunion rijst uit de oceaan omhoog als een schild van basalt, gehuld in het groen. Je kunt je op Réunion verwachten aan groene bossen, adembenemende watervallen, geweldige berglandschappen, bochtige wegen, ontroerende panorama’s, bruisende kuststeden, witte én zwarte zandstranden. Wandelen is de nummer één activiteit, maar ook canyoning, paragliden, raften, paardrijden, duiken, walvis-spotten en klimmen zorgen voor de nodige uitdagingen.

Wanneer reis je naar Réunion?

Réunion is een tropisch eiland waar je zowel vrijheid als bijzondere weersomstandigheden kunt verwachten. Het eiland heeft een tropisch, vochtig klimaat waarbij de seizoenen het tegenovergestelde van het noordelijk halfrond zijn. De zomermaanden zijn december tot maart waarbij het overdag zo’n 26° C aan de kust is. In het binnenland kan de temperatuur anders zijn. De laatste keer dat het sneeuwde op hoogte was in oktober 2006 toen er op de ‘Piton des Neiges’, op een hoogte van 3072 m, een laagje sneeuw viel.

  • Het cycloonseizoen ligt tussen december en februari. Zelden komt een cycloon dicht genoeg in de buurt van het eiland om een waarschuwing uit te laten gaan. Dit is wel een punt waar je rekening mee kunt houden tijdens het plannen van je reis.
  • Als eiland in de Indische Oceaan heeft Réunion het meeste weg van een zeeklimaat. De wind komt overwegend uit oostelijk en zuid-oostelijke richting, waardoor je aan de zuidkust regelmatig van een aangenaam briesje kunt genieten.
  • De oostkust kent meer neerslag dan in het westen, wat zelfs voor een klein eiland opmerkelijk is. Réunion kent verschillende microklimaten en er is voor iedereen een ideale vakantieplaats te vinden.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *