Het klimaat in Quimper
Quimper is een traditionele Bretonse stad gelegen in het zuidelijkste deel van de Franse regio Bretagne. In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, beschikt deze ruige streek over een opvallend prettig klimaat. Onder invloed van de tropische golfstroom langs de kust zijn de zomers warm terwijl de winters redelijke temperaturen behouden. Het is dezelfde oceaan waardoor het weer per dag soms enkele keren kan veranderen. Voor weerliefhebbers en natuurfotografen is het spel tussen de zon, wind, wolken en regen een extra reden om de streek te bezoeken. Hieronder komt u meer te weten over het klimaat in Quimper (klimaat Quimper).

Klimaat Quimper:

De regio van Quimper heeft eenzelfde hoeveelheid neerslag als Zuid-Frankrijk. De aanwezigheid van de zee kan ervoor zorgen dat het weer snel kan veranderen. Regen komt in de regel in stevige buien maar duren niet erg lang. Oktober tot januari zijn de natste maanden waarbij het ongeveer 50% van de dagen een keer zal regenen. Juni en juli zijn de droogste maanden en krijgen gemiddeld zeven regendagen.

De zomers hebben een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 graden Celsius in augustus en de nachten niet verder afkoelen dan 13 graden. Met gemiddeld 8 graden is januari de koudste maand. Met 3 graden blijft het minimum onder het vriespunt, maar behoort lichte nachtvorst wel tot de mogelijkheid. De zon schijnt tijdens de zomermaanden zeven uur per dag. In december en januari is dat nog maar twee uur per dag.

Quimper is het beste te bezoeken tussen half mei en half september. Met een zonnekracht (UV) tussen de zes en acht schijnt de zon in de zomer aangenaam warm. Het kan er soms goed waaien, ideaal voor liefhebbers van zeilen en extra frisse lucht. Bezoekers doen er goed aan zowel zomerkleding als een regenjas mee te nemen tijdens een bezoek aan Quimper.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *