Klimaat Quillan

Het sfeervolle Franse marktplaatsje Quillan ligt 50 km ten zuiden van Carcassonne, direct aan de oevers van de rivier Aude. De regio is bekend om de uitstekende wild watersporten en het forel vissen. Wandel in het dorpscentrum over Place de la Republique waar je plaats kunt nemen op een van de vele terrasjes voor een smaakvolle kop koffie. Een goed begin van de dag als je van plan bent om de rivier in een kano of kajak te bedwingen. Ben je niet direct het sportieve type neem dan een kijkje bij het 14e eeuwse kasteel aan de andere kant van de rivier.

Wanneer kun je Quillan het beste bezoeken?

De Aude regio, waartoe Quillan behoort, heeft een divers landschap en daardoor een aantal kleine eco-klimaten. Over het algemeen genomen wordt de streek gekenmerkt door een Mediterraans klimaat met warme droge zomers. In tegenstelling tot wat je zou verwachten bij dit klimaat type kunnen de winters in de streek variëren van mild tot behoorlijk koud. Daarnaast staat er in ieder jaargetijde een matig tot stevige wind.

  • Januari en februari zijn typische wintermaanden. Je hebt een behoorlijke kans op regen en soms wat lichte sneeuwval. De grijze dagen worden afgewisseld met zonnige momenten waarop de dagtemperatuur stijgt tot 15°C. Zoals je van een winterdag kunt verwachten zijn de avonden aanmerkelijk frisser, nachtvorst is met uitzondering van de bergen een zeldzaam verschijnsel.
  • In maart maken de grijze dagen langzaam maar zeker plaats voor het voorjaar en in mei zijn de temperaturen gestegen tot 25°C met af en toe een regenbui. Voor iedereen die niet van extreem warme temperaturen houdt is de lente een prima periode om naar Quillan te reizen.
  • De zomermaanden juni tot half september zijn warm waarbij temperaturen van 40°C en meer eerder regel zijn dan uitzondering.
  • Vanaf half september verandert het weer en kan het zo nu en dan wat regenen. Oktober heeft aangename dagen en je geniet er van de “Indian Summer”. De maanden november en december hebben een prima dagtemperatuur en het aantal bezoekers aan Quillan is een stuk lager dan in het hoogseizoen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *