Het klimaat in Quiberon
Quiberon is een Franse stad, gelegen in het zuiden van Bretagne. Het is een schiereiland gelegen aan de Golf van Bisquaie. Onder invloed van een warme golfstroom beschikt de omgeving van Quiberon over een aangenaam klimaat. Dit feit, plus de mooie ligging van de haven en de nabijheid van diverse stranden maken de stad tot een populaire bestemming.

Het klimaat in Quiberon warm en gematigd. Soms wordt er zelfs gesproken van subtropisch. De seizoenen gaan geruisloos in elkaar over. Hoewel er duidelijk verschil is tussen de zomer en de winter, heeft de streek geen echte droge periode. Op jaarbasis valt er gemiddeld 912 mm neerslag waarmee er jaarlijks iets meer regen valt als in Nederland. Tijdens de zomer blijft het beperkt rond de 50 mm per maand, in december kan het oplopen tot 110 mm neerslag. De zomer heeft gemiddeld tussen de 15 en 20 dagen waarop er een klein beetje regen valt. Tussen november en februari stijgt dit tot bijna 25 dagen per maand.

De hoogste zomertemperatuur vinden we in augustus met een gemiddelde maximumtemperatuur van 21.5 graden Celsius. De nachten hebben een gemiddelde van 13.5 graden. In totaal schijnt de zon op jaarbasis tussen de 2000 en 2500 uur. Tijdens de winters is het nooit echt koud. Vorst komt slechts sporadisch voor. Januari heeft de laagste gemiddelde dagtemperatuur met 6 graden, de nachten blijven steken op gemiddeld 3,7 graden.

Onder invloed van de zee kan het, met name tijdens de lente en de herfst flink waaien. De meeste stormen komen tijdens deze periode voor. Gedurende het gehele jaar kan het weerbeeld, door de aanwezigheid van de wind, snel omslaan. Het zeewater bereikt in de zomer een temperatuur rond de 18 graden. In de winter zakt dit terug naar 11 graden. Door de aanwezigheid van flinke golven is de streek populair onder surfers.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *