Het klimaat in Queenstown.
Queenstown is een stad gelegen op het zuidelijke deel van het Zuidereiland in Nieuw Zeeland. De stad profileert zich in de zomer als centrum voor sportieve avonturiers met activiteiten als bergbeklimmen bungee jumpen en raften. In de winter is de stad het vertrekpunt voor wintersporters. Queensland ligt landinwaarts waardoor de invloed van de oceaan beperkt is. Bergen met een hoogte tot 2000 meter hebben ook invloed op het klimaat. Terwijl het in de bergen flink kan vriezen zal het in de stad, mede onder invloed van de voormalige gletcher Lake Wakatipu, niet snel gaan vriezen. Hieronder komt u meer te weten over het klimaat Queenstown.

Klimaat Queenstown:

De zomer, die door de ligging op het zuidelijk halfrond valt tussen december en maart, heeft gemiddelde maximum temperaturen van 21 graden. Onder invloed van de zon, die tot 7 uur per dag kan schijnen, zal de temperatuur oplopen tot ongeveer 30 graden Celsius. Door hoge UV-waarden, tussen de 8 en 10 is het verstandig om de huid goed te beschermen. In de nacht daalt de temperatuur rond de 8 graden. In juni en juli komt de gemiddelde dagtemperatuur niet boven de 6 graden. Er kan nachtvorst ontstaan en zelfs overdag vriezen waardoor de gemiddelde minimumtemperatuur zakt naar min 2 graden.

Het gehele jaar door regent het in Queenstown tussen de 11 en 14 dagen per maand. De neerslag is goed voor 61 tot 200 mm per maand waarbij de bergen bedekt zullen raken met sneeuw. De drie vaste wintersportgebieden gaan open als er voldoende sneeuw is gevallen. Daarnaast is het mogelijk om heli-ski excursies te maken. Oktober en november brengen de verse natuur terwijl tijdens de herfst in maart en april de berghellingen bedekt raken onder een rood gouden deken.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *