Het klimaat in Queensland.
Queensland is een staat gelegen in het noordoosten van Australië. De grootste stad Brisbane grenst in het noorden aan Gold Coast en in het zuiden aan de Sunshine Coast. Kilometers lange stranden en een blauwe zee maken deze regio zeer aantrekkelijk voor toerisme. Duikliefhebbers wereldwijd bezoeken deze regio voor het meer dan 2000 kilometer lange Great Barriër Reef.

Queensland beschikt over een tropisch klimaat in het noorden en een subtropisch klimaat in het zuidelijke deel. Het centrale en westelijk gedeelte van Queensland behoort tot de Outback en bestaat gedeeltelijk uit een tropisch regenwoud. De algemene kenmerken zijn;

  • De temperatuur is het gehele jaar boven de 20 graden Celsius.
  • Door de hoge luchtvochtigheid voelt het klam en vochtig aan.
  • Januari tot april is de regentijd
  • Tussen januari en half maart is er kans op tropische stormen en cyclonen

De winter in Queensland valt in onze zomer. Gemiddeld is het er in juni en juli overdag nog 21 graden terwijl de nachten niet verder afkoelen dan 13 graden. Tussen november en maart is het zomer en kan de gemiddelde temperatuur oplopen tot 29 graden overdag en 21 graden ‘s-nachts. Het aantal zonuren ligt het gehele jaar door tussen de 7 en 9 per dag.

Het zeewater is in juni op zijn koudst, maar met 21 graden nog steeds zeer aangenaam. In januari en februari ligt het maximum op 27 graden. Tijdens de Australische zomer is de zonnekracht zeer sterk mat waarden boven de 10 UV. Het is dan ook absoluut noodzakelijk om de huid goed te beschermen. Zelfs in juni en juli is de zonnekracht nog steeds tussen de 3 en 6 UV.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *