Het klimaat in Quebec
Quebec is een provincie in het oosten van Canada. Het behoort tot het overwegend Franstalige deel van het land. De bekendste en grootste stad is Montreal. Door de grote oppervlakte van Quebec zijn er globaal drie verschillende klimaatzones te onderscheiden. Het uiterste noorden heeft een Arctisch klimaat waarbij de bodem permanent bevroren is en de winters koud en donker zijn. De temperatuur kan in de winter wel tot min veertig graden zakken. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat in Quebec (klimaat Quebec).

Klimaat Quebec:

De middelste zone heeft lange winter en korte milde zomers. Het zuidelijkste deel, daar waar de meeste van de in totaal bijna acht miljoen inwoners leven, beschikt over een landklimaat waarin vier afzonderlijke seizoenen het weerbeeld bepalen. De zomers zijn warm, de winters koud waarbij sneeuw en regen in overvloed aanwezig zijn.

Tussen het noordelijke en het zuidelijke deel verschillen de wintertemperatuur wel tot 25 graden Celsius. Bovendien duurt de zuidelijke winter slechts 5 maanden tegenover acht maanden in het noorden. Vergelijken we Montreal met het gemiddelde van de gehele provincie dan zijn onderstaande verschillen aanwezig;

  • In Montreal is de koudste maand januari met maximum temperaturen van min 6 graden en een minimum van min 14 graden.
  • In Quebec is januari de koudste maand met maximum gemiddelden van min 8 graden en minimumtemperaturen van min 17.
  • De warmste maand in Montreal is juli met gemiddelden tussen de 27 garden overdag en 16 graden in de nacht.
  • Quebec telt in juli de warmste gemiddelde temperatuur van 25- en een minimum van 14 graden.
  • Montreal heeft het gehele jaar door 11 tot 15 regendagen per maand. De gehele provincie Quebec heeft met 12 tot 16 regendagen net iets meer regenval, waarbij de hoeveelheid ook hoger ligt dan in de stad.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *