Klimaat Quarteira

Gelegen aan de populaire Portugese Algave is Quarteira een vakantiebestemming met voor ieder wat wils. In lang vervlogen tijden was dit een klein visserdorp dat bekend stond om de uitstekende kwaliteit van de dagverse vis. Tegenwoordig vindt je in Quarteira nog altijd verschillende (vis)restaurants waar je van heerlijke vis- en vleesgerechten kunt proeven. En zeg nu zelf wat is er mooier dan een actieve vakantiedag op en rond het water af te sluiten in een goed restaurant met uitzicht op zee?

Beste reistijd Quarteira

Quarteira is een ideale vakantiebestemming voor families dit dankzij de veilige schone stranden en tal van activiteiten. De grootste groep bezoekers verblijft in de maanden juni tot en met augustus in de fraai gelegen badplaats. Hou je van indrukwekkende golfbanen, paardrijden of een partijtje tennis zonder al te veel drukte? Dan zijn het voor- en najaar ook ideale periodes van het jaar om naar Quarteira te reizen.

  • Met een gemiddelde dagtemperatuur van 28°C graden zijn de zomermaanden aangenaam en toch niet té warm. Je kunt er dagen doorbrengen op, aan en rond het water waarbij een tube zonnebrandcrème een must is. De avonden brengen wat verkoeling zonder dat het ‘fris’ wordt.
  • De herfstmaanden zijn warm en aangenaam, pas in november zakt de temperatuur onder de 20°C en hier en daar valt er wat neerslag. Je kunt er wandelen langs de met palmbomen omgeven boulevard en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten.
  • Quarteira is stil gedurende de winter. Het is het meest koude seizoen met daarin opgenomen de meest natte maand, januari. In de wintermaanden regent het zo’n 14 dagen per maand en deze dagen worden afgewisseld met zo nu en dan een zonnetje. Feit is wel dat in de wintermaanden sommige winkels en restaurants gesloten zijn.
  • Het voorjaar is een ideale periode in Quarteira. Je kunt er geweldig golfen én relaxen terwijl de echte stroom toeristen nog op gang moet komen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *