Klimaat Qatar
Qatar is een oliestaat in de Perzische gold die meteen beelden oproept van woestijnen, stranden en ontzettend rijke oliesjeiks. Die beelden zijn natuurlijk gewoon ontzettend juist: dat maakt dan ook dat Qatar een echte droombestemming is voor wie aan warmte en droogte zijn hart verloren is. Daarbij kan je naast je hart aan de zon ophalen je ook laten inpalmen door de waanzinnig knap gemaakte steden en het rijkelijk gebruik van oliegeld in het dagdagelijkse leven in deze oliestaat. Maar wanneer trek je nu het beste richting Qatar?

Het klimaat van Qatar

• Qatar is een echte woestijnstaat en heeft zodoende ook een echt woestijnklimaat. Een woestijnklimaat komt neer op zon, meer zon, nog wat zon en dan nog een tikje zon erbij gesmeten om het helemaal af te maken. Kortom: het wordt nooit koel in Qatar. Er is enkel warm en nog warmer.
• De zomermaanden in Qatar zijn nauwelijks uit te houden qua temperatuur. Met gemiddelde dagwaarden boven de veertig graden kan hier niet meer gesproken worden van een aangename zon: het is eerder schuilen voor de verschroeiende hitte.
• De wintermaanden in Qatar halen gemiddelde temperaturen van rond de 25 graden en vallen qua warmte te vergelijken met de warmste maanden in Nederland: het hoeft dan ook niet gezegd worden dat de winters hier best lekker zijn.
• Neerslag valt er zo goed als niet in Qatar. Er valt op jaarbasis zelfs minder dan er in Nederland op een maand valt. Je hoeft dus geen regenjas in te pakken op je trip richting de oliestaat!
• De beste reismaanden om Qatar te bezoeken zijn van Oktober tot April. Dan kan je genieten van aangename zomertemperaturen zonder dat het te warm wordt. Iets dat in de echte zomer van Qatar onvermijdelijk het geval is.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *