Klimaat Praag
Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ligt vrij centraal in Europa. Het valt ook de eerste en de belangrijkste toeristische attractie van het land te noemen. Dat hoeft niet te verwonderen: Praag is de heimat van heel wat historiek en ontzettend veel cultuur. Maar wanneer trek je nu het beste op citytrip richting deze prachtige Tsjechische stad?

Het Klimaat van Praag

• In de wintermaanden kan je het klimaat van Praag vergelijken met dat van Nederland maar dan net een paar graadjes koeler. De rechtstreekse oorzaak van die koelte? Het feit dat Nederland een stuk lager gelegen is dan Tsjechië en dus ook Praag. Een paar graden koeler daar hoef je je overigens geen schrikbeelden bij voor te stellen. Al bij al valt de temperatuur echt wel redelijk goed te vergelijken.
• Waar in de wintermaanden Praag wat koeler is dan Nederland is het in de zomermaanden net andersom! Bovendien is het weer net zoals in Nederland wispelturig te noemen. In enkele dagen tijd van tropische temperaturen richting een fikse onweersbui? Het kan allemaal in Praag!
• Naar Praag trek je het beste tussen april en oktober. In deze maanden is de stad heel erg levendig en bovendien heb je zo wat minder kans om in een van de vele buien terecht te komen. Tsjechië is per slot van rekening een land waarin het zowat 40 percent van de tijd regent.
• Uiteindelijk is Praag wel een stad die je eigenlijk het hele jaar door bezoeken kan. Dat betekent dan ook dat je ondanks het advies voor de beste reistijd eigenlijk altijd terecht kunt in de stad of dat nu in de winter of net in de zomer is. Let er wel op dat er heel wat meer activiteiten georganiseerd worden in de zomer!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *