Portugal: aangenaam zonnig
Portugal is een bezoekje meer dan waard, dit warme land heeft een rijke en interessante historie. Je zult er dus veel plaatsen en bestemmingen vinden die meer dan memorabel zijn. Zo is er al meer dan genoeg te doen in de Hoofdstad van Portugal. Maar wat is precies de beste reistijd om dit prachtige land te bezoeken?

Het klimaat is vergelijkbaar met dat van Spanje dat ook op het Iberische schiereiland ligt. Toch is het niet helemaal hetzelfde te noemen, dit komt voornamelijk door het koeleere zeewater van de Atlantische Oceaan. Het westen heeft daarom ook voornamelijk een zeeklimaat en gedeelten van het zuiden een middellands zeeklimaat. Als je kijkt naar het Koppensysteem heeft Portugal voornamelijk een een Mediterraan klimaat met warme droge zomers. Dit geldt trouwen niet voor sommige noordelijke gedeeltes na, deze hebben koelere drogere zomers. Goede reistijden om naar Portugal te gaan is meestal van Mei tot en met Oktober.

Klimaat Portugal:

Zomerse temperaturen
in de zomermaanden is het in Portugal vrij warm te noemen vergeleken met Nederland. Zo kunnen de temperaturen wel oplopen tot bijna 40 graden. Het is echter meestal goed te verdragen bij de kust door de lage luchtvochtigheid.

Regen
in de zomermaanden valt er over het algemeen weinig neerslag in Portugal. En de laatste jaren wordt het ook steeds droger in grote gedeelten van het land. Zo valt er meestal niet meer dan enkele tientallen millimeter gemiddeld per maand, en dat is niks vergeleken met Nederland.

Winters
De winter in Portugal zijn vrij mild te noemen, vooral lang de kustgebieden. Het is meestal dan wel geen bikini weer, toch zijn een aangename temperaturen van zo’n 15 tot 20 graden. Alleen in de noordelijke berggebieden kan vorst en sneeuwval vaak voorkomen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *