Madeira: mild en mooi!
Het is voor menige natuurliefhebber een populaire bestemming: het eiland Madeira. De bijnaam bloemeneiland is zeker niet willekeurig gekozen, want achter de hoofdstad Funchal vinden we landschappen met talloze exotische bloemen die de vulkanische oorsprong volledig verbergen. Zon is er genoeg, maar de ware strandaanbidder komt er door de rotskust bedrogen uit. Van echt massatoerisme is op het eiland dan ook geen sprake.

Prettig klimaat

Maar wie zon, rust en natuurlijke schoonheid van flora en fauna met elkaar wil combineren, heeft aan Madeira een prima locatie. Het hele jaar door schommelt de temperatuur er immers tussen de 15 en 25 graden. In de zomermaanden kan het – zeker aan de zuidzijde van het eiland – soms even flink heter worden door de vanuit Afrika waaiende Leste. De lucht is dan bijzonder droog, iets dat ook in Funchal goed merkbaar is. Mei tot en met augustus zijn de maanden die doorgaans de minste regenval kennen. Van oktober tot maart kan het daarentegen meer dan tien dagen per maand regenen, hetgeen een verblijf ondanks de ook dan nog prettige temperatuur minder aangenaam kan maken.

Lekker ontdekkingsweer

Door de prettige temperaturen leent Madeira zich uitstekend voor een zoektocht over het eiland. Bezoek de door fraaie bouwwerken rood-wit gekleurde binnenstad van Funchal of de markt in het oude centrum. Volg een route langs de irrigatiekanalen die het eiland doorklieven. Het laurierbos van Madeira is zelfs werelderfgoed. Neem een bad in de zoutwater zwembaden van Porto Moniz, bekijk de dolfijnen – je kunt ze bijna niet missen – en dans op de Fado, de traditionele Portugese muziek. Ook doen: bekijk op bijna 600 meter hoogte door de glazen bodem vanaf de Cabo Girao het grillige kustlandschap. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. Je zou je inderdaad bijna afvragen waarom de in Madeira geboren stervoetballer Cristiano Ronaldo het eiland ooit heeft verlaten voor Madrid…

1 reactie

Anoniem 4 · 17 juli 2016 op 20:55

Bedankt voor het artikel dat geschreven is, super geschreven stukje. Ik heb hem zojuist gedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *