Klimaat in Lissabon
Lissabon, de stad waar de zon altijd schijnt. Dat moet toch wel een beetje het klimaat samenvatten. In Lissabon heerst een martiem klimaat. Het heeft echter ook veel weg van een mediterraans klimaat. De zomers zijn er lekker warm en ook ’s winters wordt het niet erg koud. Een perfecte bestemming voor het hele jaar door dus!

Het weer in Portugal, Lissabon
Omdat Lissabon aan zee ligt, is het er een stukje koeler als in inlandse plaatsen. Het waait er altijd wel, maar in de zomermaanden zorgt dit voor een lekker verkoelend briesje. De winters zijn niet erg koud, het kan in januari makkelijk een graad of 15 zijn. Handschoenen en sjaals kun je dus wel thuis laten, mocht je Lissabon in deze periode bezoeken. De winter is wel de tijd wanneer de meeste regen valt in Lissabon. In combinatie met de wind kan het dan wat kouder aanvoelen. In tegenstelling tot inlandse plaatsen in Portugal, zijn de zomers in Lissabon erg aangenaam. Juist door de zeewind komt de temperatuur niet vaak boven de 30 graden uit. De zon schijnt vol op, het is dus perfect weer voor een dagje strand.

Zee temperatuur
In de zomer heeft het zeewater de goede temperatuur om in te zwemmen. Het water is in juli rond de 20 graden. De temperatuur blijft dan een paar maanden aangenaam, waardoor je vaak ook in september nog kunt zwemmen.

Beste periode om Lissabon te bezoeken
Lissabon is een bestemming waar je het hele jaar door heen kunt gaan. In de zomer is het er wel aanzienlijk drukker en levendiger, maar ook ’s winters kun je er fijn vakantie vieren. Hieronder zie je de gemiddelde temperatuur per seizoen.

  • Lente – 19 graden
  • Zomer – 27 graden
  • Herfst – 20 graden
  • Winter – 16 graden

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *