Klimaat Portugal Faro
Een reisje naar het zonnige Faro
Misschien heeft u wel al gehoord over het mooie en zonnige Faro en wilt je er wel eens een reisje boeken, maar weet je er gewoon nog niet zoveel van. Portugal is onder meer bekend door het goedkope leven daar in vergelijking bij ons. Bovendien heerst er een rustigere sfeer dan bij ons.

Wat kan je allemaal doen in Faro in Portugal?
Faro is een zeer mooie stad aan de kust gelegen. Je kan er zeer veel dingen doen.

  • Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Arabische overblijfselen in Vila-Adentro.
  • Of misschien ben je meer geïnteresseerd in de kathedraal Sé en de befaamde klokkentoren. Hier kan je een uitzicht verkrijgen over de prachtige stad.
  • Je kan natuurlijk ook gewoon genieten van de mooie stranden die de stad te bieden heeft, net zoals de prachtige zonsondergang en zonsopgang.
  • Of misschien hou je wel van een vismarkt die je daar eens van dicht kan meemaken.
  • ….

Hoe is het klimaat in Faro in Portugal?
Aangezien Faro aan de zee ligt, is het er een beetje frisser of koeler dan op het land. Toch mag je rekenen op temperaturen tussen 15 en 21 graden. Dit zijn gemiddelde temperaturen. Dit betekent dat het er soms een beetje warmer en soms een beetje frisser is.

Vooral in juli en augustus is de neerslag zeer nihil. De meeste neerslag valt in valt in de maanden januari, februari, november en december. De overige maanden liggen er een beetje tussen qua hoeveelheid neerslag.

Kortom, Faro in Portugal is zeker een bezoekje waard wanneer je houdt van een beetje zon, maar toch niet te veel zon.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *