Klimaat Portugal Costa de Lisboa
Alhoewel Portugal net naast Spanje ligt, heeft het een ander klimaat. Het is vooral vochtiger. De Costa de Lisboa kan gerust als subtropisch Middellandse Zeeklimaat bestempeld worden. De zomers zijn warm maar draaglijk. De winters zijn iets te fris om een aangenaam oord voor overwintering te zijn. In de zomer is de Costa de Lisboa heel druk. Het voor- en najaar zijn geschikter als je deze drukte wil vermijden. Graag een paar tips voor wie deze prachtige kuststreek wil ontdekken. Op deze pagina komt u meer te weten over het klimaat Portugal Costa de Lisboa.

Klimaat Portugal Costa de Lisboa:

  • Lisboa: dé stad van de fado-muziek die door merg en been gaat. Bezoek bijvoorbeeld het Castelo de Sao Jorge vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Neem één van de oude trammetjes en laat je leiden door de stad en gebruik je ticketje om de oude lift te nemen. Neem de tram naar de wijk Belem, bezoek er de Torre de Belem en het Jeronimoklooster en ga de pastels de belem eten. Wie wat cultuur wil opdoen, kan op een hete dag bijvoorbeeld het Calouste Gulbekian museum induiken. Zowel oudere als hedendaagse kunst kan je hier bekijken. De Portugezen zijn bekend om hun snoeperijen. Je vindt in Lissabon prachtige koffiehuizen: Cafe A Brasilaira bijvoorbeeld. In het noorden van Lissabon kan je de expoterreinen bezoeken met futuristische architectuur. Ga verder gewoon je neus achterna: Lissabon is een stad om eindeloos te ontdekken.
  • Estoril is een mondaine kustplaats en de moeite om eens te bezoeken.
  • Sintra ligt in de bergen. Je kan er een aantal kloosters en paleizen bezoeken, maar het dorpje zelf is zeker de moeite waard.
  • Huur eens een terreinwagen en trek de bergen in. Je krijgt er schitterende uitzichten en in de zomer brengt het wat verkoeling.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *