Het klimaat in Portugal begin mei.
Portugal is een zeer geliefde bestemming voor vele vakantiegangers. De meeste bezoekers trekken richting het zuiden, waar de Algarve de grootste trekpleister is. Ook midden Portugal, het gebied tussen de studentenstad Coimbra, Sintra en Lissabon is een populaire bestemming. Iets minder toeristisch, maar zeker de moeite waard is het noorden waar de stad Port en de wijngebieden langs de rivier de Douro het ongerepte Portugal laat zien.

Begin mei is een duidelijke overgangstijd tussen de vaak natte winter en de soms zeer warme Portugese zomers. Het betekend dat het zeker in het noorden soms nog wat fris kan aanvoelen, maar dat het midden en zuiden van het land zeer aangename temperaturen krijgen. Zeker ten opzichte van de soms zeer hete zomers is de maand mei zeer geschikt om een zonnevakantie te combineren met activiteiten.

Klimaat Portugal begin mei:

Noord Portugal heeft in april een gemiddeld temperatuur van 19- en in mei 21 graden. De regenval loopt terug van 105 mm naar 84 mm per maand. Midden Portugal doet het iets gunstiger met 19 graden in april en 22 in mei. Het regent daar gemiddeld respectievelijk 60 en 41 mm per maand. Het zuiden is met 20 graden in april en 23 in mei duidelijk de warmste streek en met 36 en 20 mm regen ook het droogste deel van het land.

In het noorden en zuiden schijnt de zon begin mei gemiddeld 9 uur per dag. In het zuiden van Portugal loopt het al op tot 10 uur. Het zeewater langs de kust heeft overal een gemiddelde van 17 graden, maar is het einde van de maand al opgelopen tot 19 graden. De kracht van de zon loopt sterk op waardoor de UV waarde in mei al tussen de 8 en 10 zal zijn.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *