Klimaat Albufeira
Inleiding
Albufeira is een geliefde bestemming voor strandvakanties, en ligt in de Algarve te Portugal, aan de Atlantische Oceaan. Deze plaats kent een Middellands Zeeklimaat, ook wel een warm, mediterraan klimaat. Hieronder wordt nader uitgewerkt welke weersomstandigheden kenmerkend zijn voor zomers en winters in Albufeira.

Zomer

  • Warm
  • Droog
  • Zonnig
  • Weinig neerslag

Albufeira is een ideale vakantiebestemming voor mensen die verzekerd willen zijn van zonnig, warm weer met weinig neerslag. Zon is hier namelijk een zekerheid: de temperaturen stijgen in de zomermaanden regelmatig uit tot 30 graden Celsius. Daarnaast is er ook nog sprake van veel zonuren per dag: reken in de zomermaanden op zo’n 10 tot 12 uren per dag. Genoeg tijd om van de zon te genieten, dus! Daarnaast valt er in de zomermaanden zeer weinig neerslag. Een een licht, zomers briesje, afkomstig van de zee, zorgt regelmatig voor enige verkoeling. Hierdoor worden de temperaturen nooit ondragelijk of benauwend.

Winter

  • Zacht
  • Meer kans op neerslag
  • Mild

De winters in Albufeira kenmerken zich doordat zij mild en vochtig zijn. De temperaturen liggen in de wintermaanden zo rond de 10 tot 15 graden Celsius. Het blijft dus aangenaam en lente-achtig. Er bestaat ’s winters echter wel een grotere kans op regenval. De wintermaanden zijn ook gelijk de enige maanden per jaar dat er neerslag valt in Albufeira: ’s zomers is het immers erg droog. Buiten de regenval om is er gelukkig ook in de winter sprake van genoeg zonuren, waardoor Albufeira ook in ’s winters een aangename bestemming blijft voor liefhebbers van zachte temperaturen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *