Klimaat Porto
Porto is een stad in het Noorden van Portugal. Het is, na Lissabon, de grootste stad van Portugal. De binnenstad is UNESCO werelderfgoed, en de stad zelf is vooral bekend voor zijn porto wijn, vandaar ook zijn naam. De stad ligt langs de Douro rivier, hier worden ook boottochten op georganiseerd. Porto heeft een mediterraans klimaat, met warme droge zomers en zachte, maar regenachtige winters.

  • Zomer: De beste tijd om Porto te bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt boven de 25°c, met uitschieters richting de 35°c. De gemiddelde temperatuur ligt lager dan wat je in een mediterraans klimaat zou verwachten, en blijft daardoor meestal aangenaam warm zonder te koud te worden. Af en toe zijn er regenachtige dagen met koelere temperaturen in de namiddag, maar over het algemeen is het hier lekker zomers.
  • Herfst: Tijdens de herfst blijft de temperatuur vrij hoog, zo rond de 18°c. Ook de zon laat zich nog vaak zien, maar er moet wel rekening gehouden worden met mogelijke regenachtige dagen. De ideale periode om wat van de nazomer te genieten.
  • Winter: Het wordt nooit écht koud in Porto, temperaturen zakken bijna nooit onder de 0°c tijdens de nacht, en ook tijdens de dag blijft het vrij warm met temperaturen tussen 5°c en 15°c. Hoewel het soms lang kan regenen heeft de stad relatief veel zonuren, waardoor het hier niet vaak winters aanvoelt.
  • Lente: In de lente begint de zon zich weer meer te laten zien, maar het blijft vaak regenachtig. De temperatuur blijft ook vrij laag, gemiddeld zo’n 12°c, maar dit kan tijdens de dag oplopen richting de 20°c.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *