Klimaat Phuket
Als je naar Phuket reist, is het goed om meer over het weer en klimaat te weten voordat je je koffers pakt en plannen maakt. Maar een ding is zeker: je zult in comfortabele strandkleding en flip-flops kunnen dragen, ongeacht de tijd van het jaar dat je aankomt. Weer of geen weer, Phuket is hot! Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Phuket.

Klimaat Phuket:

Wat zijn de beste reismaanden?
Hoewel de temperaturen iets afwijken van maand tot maand, zijn er drie verschillende seizoenen in de tropische moesson klimaat van Phuket : droog, warm en regenachtig.

Als de winter bij ons is, is het in Phuket de droogste, zonnigste tijd van het jaar en hoogseizoen voor bezoekers.
De zee├źn zijn dan kalm, blauwe luchten en vooral: veel activiteit en drukke stranden. Prijzen voor een accommodatie staan vooral van half december tot half januari op hun hoogtepunt.

Van juni tot en met augustus, koelt de hitte geleidelijk af door de zuidwestelijke moesson winden. Regenval tijdens deze maanden komt meestal in korte uitbarstingen, dus er zijn nog tal van zonnige dagen te genieten.
Prijzen zijn dan op zijn laagst, en de temperatuur is aangenaam. Het is er opvallend minder druk en het eiland is groener en frisser.

Extreme hitte of hevige regen
De heetste maanden van Phuket zijn maart, april en mei. Het weer kan er brandend zijn want zelfs de plaatselijke bevolking zoekt masaaal de koelte op en net dan valt ook de Thaise schoolvakanties.
Als je reis tijdens deze maanden valt, boek dan zeker een kamer met airco en zwembad! v Regenbuien komen en gaan en zijn hevig maar kort.

September en oktober, zijn natste maanden van Phuket.
Volg een Thaise kookcursus , bezoek indoor bezienswaardigheden en geniet royaal van de massage sessies. Voor meer informatie over een rondreis in Thailand of het genieten van een heerlijke vakantie kunt u eens een kijkje nemen op www.rondreisthailand.info. Op deze website vindt u tal van informatie en handige links voor het maken van een mooie rondreis of het boeken van een vakantie in Thailand.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *