Het klimaat in Parijs
Parijs is een prachtige stad, dat zal iedereen beamen. Het is dan ook een enorm geliefde stad om te bezoeken. De meeste Nederlanders zijn er dan ook wel eens geweest en het is relatief dicht bij huis. Parijs is natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk maar ligt vrij noordelijk in het land. Het klimaat is dan ook heel anders dan in bijvoorbeeld Nice. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat van Parijs.

Klimaat Parijs:

Het klimaat in Parijs

In Parijs heerst een gematigd zeeklimaat net als bij ons. Omdat Parijs toch een stukje zuidelijker ligt kan het weer wat beter en warmer zijn dan bij ons. Vooral in de zomer is dit goed te merken, het is dan vaak warmer en zonniger dan in Nederland. De winters kunnen behoorlijk koud zijn en sneeuw en vorst zijn zeker geen uitzondering. Het weer kan heel wisselend zijn in Parijs en het is verstandig een paraplu mee te nemen en kleding voor diverse weersomstandigheden.

Wanneer naar Parijs?

Parijs is een fantastische stad om het hele jaar te bezoeken. Voor het weer zal je er niet naartoe gaan. Het is natuurlijk wel handig om rekening te houden met het klimaat en na te denken over de dingen die je wilt doen in Parijs. In de winter kan het heel erg koud zijn en dan is het minder prettig om lang buiten te zijn. In de warme zomer is het misschien ook wel veel te warm om veel te wandelen. Het voor en na seizoen zijn prettige tijden om de stad te bezoeken. Kijk van te voren goed naar het weerbericht want het weer kan wisselvallig zijn, net als bij ons. Wat het weer ook brengt, Parijs is een geweldige stad. Wilt u met de trein naar Parijs dan kunt u op het internet vele interessante aanbiedingen vinden, ook in combinatie met een overnachting indien gewenst.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *