Klimaat Panama

De heldere turquoise blauwe zee, koffieplantages en de nevelwouden van Chiriquí. Panama is zo ontspannen of spannend als dat je het zelf maakt. Voel de typisch Caribische vibe aan de ene kant en de Pacifische Oceaan aan de andere kant. Panama geeft je de allerbeste stranden ter wereld. Een wereld die totaal veranderd zodra je het water in stapt. Maak een duik met walvishaaien in de Stille Oceaan, snorkel door het regenboog rif van Bocas del Toro of zeil naar de inheemse grondgebieden van Kuna Yala. Ondertussen hebben surfers spectaculaire golven doorgaans helemaal voor zichzelf. Dit is het paradijs.

Klimaat Panama:

Bezoek Panama in de beste tijd van het jaar

Het weer in Panama is standvastig, dit zie je direct als je naar de verschillende maattabellen kijkt. Panama’s klimaat wordt dan ook niet in seizoenen zoals winter, herfst, lente en zomer weergegeven maar in een droog- en natseizoen.

  • Het droge seizoen. De kortste periode van het jaar dat loopt van januari tot en met april. Maart is de meest droge maand van het jaar. Temperaturen zijn hoog met een gemiddelde van 27°C in januari oplopend tot 33°C in april. De langste dagen van het jaar liggen in februari met zo’n ruim 9 uur zon per dag. Je zou hieruit de conclusie kunnen trekken dat voor veel bezoekers februari de meest ideale maand is om het land te bezoeken.
  • Het natte seizoen. Een grotere verandering kan er haast niet zijn, alhoewel de temperaturen niet veel veranderen. In iedere maand regent het ongeveer twee weken of meer. Gedurende de eerste vijf maanden van het natte seizoen is de hoeveelheid neerslag ongeveer gelijk met zo’n gemiddelde van 278 mm. Het echte werk komt in november met een serieuze hoeveelheid water van zo’n 410 mm. Bezoek je Panama in november bereidt je dan voor op regenstormen die de dagelijkse activiteiten en excursies behoorlijk in de war kunnen sturen. De temperatuur in het natte seizoen ligt rond de 26°C en dat maakt de regenval enigzins goed.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *