Klimaat Oslo
Oslo is een geweldige stad voor een stedentrip. De sfeervolle hoofdstad van Noorwegen ligt op nog geen drie uur vliegen van Nederland en is daarmee een ideale bestemming voor een heerlijk weekendje weg. Bekijk hieronder meer informatie over het klimaat in Oslo.

Klimaat Oslo:

  • Alhoewel er zo’n 30 dagen per jaar sneeuw ligt in Oslo, zorgt de ligging in de buurt van de zee voor relatief milde temperaturen. De Golfstroom in de Atlantische Oceaan zorgt voor de aanvoer van relatief warm water uit de Golf van Mexico, waardoor de haven van Oslo in de winter ijsvrij blijft.
  • Het klimaat van Oslo is hierdoor vergelijkbaar met dat van Nederland. Wel wordt het in de zomer wat minder warm en zijn de winters wat kouder.
  • Dat betekent ook dat je Oslo het beste van mei tot en met augustus kunt bezoeken. Dan heeft de stad de meeste zonuren (gemiddeld 7 tot 8 uur per dag) en ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 20 graden. In de nacht wordt het in deze periode doorgaans niet kouder dan 10 graden.
  • Nachtvorst kun je van november tot en met april verwachten. Overdag zijn met name januari en februari koud met gemiddelde maximumtemperaturen onder het vriespunt. Ook laat de zon zich in deze maanden niet vaak zien: gemiddeld zul je dan één a twee uur per dag van de zon kunnen genieten.
  • Door de ligging in de buurt van de zee is er iedere maand een vrij grote kans op een bui in Oslo. De hoeveelheid neerslag is in de eerste vijf maanden van het jaar het laagste. April is de maand met de minste regendagen, terwijl vanaf juli de kans op een dag met neerslag toeneemt.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *