Het klimaat in Oregon
Oregon is een staat, gelegen in het noordwesten van de Verenigde Staten. Gelegen aan de Noordelijk Stille Oceaan bestaat het diverse landschap onder anderen uit hoge bergen en grote meren. De hoogste berg, Mount Hood heeft een hoogte van 3426 meter. Dit gegeven heeft invloed op het klimaat waardoor Oregon zowel een aangenaam mediterrane als ook een meer gematigd continentale klimaat heeft. In het zuiden is er een klein gebied waar een koud steppeklimaat heerst.

Klimaat Oregon:

Over het algemeen heet Oregon droge zomers en natte winters. Onder invloed van het nog warme oceaanwater zorgen depressies voor de natte winters. Door de bergketens Pacific Coast Range en Cascade Range, die van noord naar zuid lopen, verschilt de neerslaghoeveelheid sterk tussen het ene en het andere gebied. Ten westen van de bergketens stijgt de vochtige lucht op waardoor er veel neerslag kan vallen terwijl de oostzijde veel droger zal zijn. Dezelfde oceaan met nog warm zeewater, zorgt er ook voor dat sneeuw en vorst in het westen veel minder vaak voorkomt dan in het oosten van Oregon. De grote steden Portland, Eugene en Medford hebben hier profijt van. De meeste neerslag valt tussen november en waarbij er meer dan 200 millimeter regen per maand kan vallen. Tijdens de herfst en winter zijn er meer dagen met dan zonder regen.

De winters hebben daar een gemiddelde minimumtemperatuur net boven het vriespunt. Vorst zal zich vaak beperken tot nachtvorst. In juli en augustus stijgt het kwik naar een gemiddelde maximumtemperatuur van 28 graden Celsius en koelen de nachten af tot temperaturen rond de 12 graden. Met tot en met september geven de meest aangename temperaturen in combinatie met weinig neerslag. De zonnekracht zal in juni en juli UV-waarden bereiken tussen de 8 en 10.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *