Klimaat Okinawa

Het Japanse eiland Okinawa is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je treft er een combinatie van weelderige oerwouden die verborgen zijn onder de steile toppen van Yakushima en het zeestervormige Amami- Ōshima met fijne stranden die zich langs een ingewikkelde kustweg slingeren. Meer naar het zuiden, Okinawa-Honto, vindt je het belangrijkste eiland van de Okinawa Prefectuur en het punt om naar het nabijgelegen Keramas te gaan. Bezoek de witte zandstranden en neem een duik in het kristalheldere water. Nog verder naar het zuiden liggen de Yaeyama eilanden waar je kunt diepzeeduiken tussen de mooiste koraalriffen van Japan en zie je subtropische jungles en indrukwekkende mangrove moerassen.

Beste reistijd naar Okinawa

Okinawa wordt gekenmerkt door een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de wintermaanden zelden onder de 15 graden zakken. De zeeën, die de eilanden van Okinawa omgeven, zijn gekend om de prachtige koraalriffen en een verbluffend wildleven. Een reis naar Okinawa maak je compleet door te snorkelen en/of te duiken en dat kan in principe het hele jaar door.

  • Maart en april zijn doorheen het jaar genomen de beste maanden om Okinawa te bezoeken. ’s Ochtends kan het nog wat fris zijn en een dunne jas is aan te raden. Ondanks een frisse start van de dag is zonnebrandcrème een must, omdat de zon op het warmst van de dag al behoorlijk sterk van kracht is.
  • Juni tot en met augustus zijn de warmste maanden van het jaar en tevens ook de meest droge. Tegen het einde van augustus doen zich de eerste verschijnselen van het naderende tyfoon seizoen voor en tevens zie je massa’s kwallen zich voortplanten in de zee.
  • In september zijn de temperaturen nog steeds hoog ten gevolge van het tyfoon seizoen. Golven zijn aanmerkelijk hoger. Slechts een enkele tyfoon komt in Okinawa aan land en dreigt een naderende (zware)storm de regio te treffen dan ontvang je in de accommodatie waar je verblijft regelmatige informatie over het inslaan van water en voedsel.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *