Klimaat Ohrid
Macedonië wordt vaak samen met Bulgarije en Roemenië aangehaald als de goedkope vakantielanden van Europa. Lekker weer, mooie steden, rustige stranden – en dat alles voor een zacht prijsje. Maar eigenlijk doet men het land daarmee te kort. Macedonië is inderdaad wat goedkoper (en onbekender) dan veel andere bekende Europese toeristencentra, maar het staat, zeker wat cultuur betreft, op gelijke voet met Griekenland, Turkije en Italië. Ohrid, een klein stadje gelegen aan het gelijknamige meer, is een perfecte voorbeeld om dat aan te tonen. Hieronder wat informatie over Ohrid en het klimaat van deze bijzondere stad.

Klimaat Ohrid:

Panorama’s en Kerkklokken
• Ohrid staat in de volksmond bekend als de stad van de 365 kerken, één voor iedere dag van het jaar. Inmiddels is het aantal kerken helaas wat afgenomen, maar voor de geïnteresseerde toerist is er nog steeds genoeg om te bekijken – waarschijnlijk zelfs teveel om in een vakantie te proppen.
• Ook op het gebied van klimaat biedt Ohrid een genoeg variatie. De stad wordt officieel onder het oceanische klimaat geschaard, vanwege de verkoelende invloed die het meer van Ohrid op de stad heeft, maar neigt soms ook richting subtropisch-mediterraan. Toeristen die Ohrid in de zomermaanden bezoeken moeten zich instellen op maxima van 27/28 graden, maar ook op regenachtige dagen waarin de temperatuur niet ver boven de 15 graden uitkomt.
• Ohrid ligt namelijk bijna 700 meter boven zeeniveau, wat eveneens voor een verkoelende werking zorgt. ’s Winters is het overigens niet bijzonder koud en temperaturen ver onder het vriespunt zijn zeldzaam. Voor reizigers is de beste tijd om Ohrid te bezoeken waarschijnlijk in de maanden juli en augustus, wanneer de kans op regen het kleinst is en je in alle rust door de zonovergoten straatjes kunt wandelen.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *