Beste Reistijd Normandië
Normandië is onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Het is een korte reis naar deze noordwestelijke provincie van Frankrijk. Natuurlijk is er ook veel te zien, zoals de stranden waarop de geallieerden landden op D-day, het getijdeneiland Mont Saint-Michel en het pittoreske havenstadje Honfleur. Genoeg redenen voor een bezoek, dus goed om te weten wanneer je het beste naar Normandië kunt gaan:

  • Het klimaat van Normandië is vergelijkbaar met dat van Nederland. Wel wordt het in de zomer wat warmer en zijn de winters wat minder koud. Ook valt er gemiddeld genomen wat minder neerslag dan in Nederland.
  • Dat betekent ook dat je Normandië het beste van juni tot en met september kunt bezoeken, want de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 20 graden. In juli en augustus is de kans op hitte het hoogste.
  • Door de ligging aan zee wordt het in de zomer niet te warm in Normandië, waardoor je er uitstekend een actieve vakantie kunt houden. Wil je zwemmen in de zee, dan kun je het beste in juli, augustus of september gaan. Dan is de temperatuur namelijk 17 graden, wat een aantal graden hoger is dan in bijvoorbeeld juni of oktober.
  • Voor nachtvorst hoef je in Normandië over het algemeen niet bang te zijn, zelfs niet in de wintermaanden. Wel kan het ook in de zomermaanden fris worden en door de wind zelfs nog wat kouder aanvoelen, dus zorg dat je altijd warme kleding meeneemt naar Normandië.
  • De gemiddelde hoeveelheid neerslag is van februari tot en met augustus het laagste. Juni is de maand met de minste regendagen, in november, december en januari is de kans op een dag met neerslag het grootste.

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *